JW ROY & THE ROYAL FAMILY


"Dit is wat ik wil!" Dat is wat de jonge wielrenner JW Roy denkt als hij voor het eerst in aanvaring komt met het rock-n-roll virus. Het kromme stuur wordt verruild voor een gitaar, het erepodium van de winnaars voor een concertpodium. De bloemen en de zoenen van de mooie meisjes mogen blijven.

Op zijn meest recente album Dry Goods & Groceries keert JW Roy met veel succes terug naar zijn roots: de Americana. Op dit eerste Amerikaanse album in tien jaar brengt JW Roy de muziek waarmee hij zijn trouwe fanschare opbouwde en waarmee hij album na album lovende kritieken oogstte.
JW Roy wordt alom gezien als de Americana vertolker van Nederland. Vandaag speelt hij met zijn band zijn nieuwe nummers, zijn oude hits en klassiekers uit het Americana-oeuvre. o.a. Johnny Cash, Townes van Zandt en George Jones krijgen een JW Roy vertolking. En dat op volle kracht in een stomende country, soul en rock 'n roll show.

Roy schrijft ook liedjes voor anderen, onder andere voor zijn goede vriend Guus Meeuwis. Anders dan sommige puristen haalt hij zijn neus niet op voor volksmuziek. Ik hou ook echt van Hazes bekent hij. Waardering voor zijn werk krijgt hij regelmatig, maar zelden in de vorm van een heuse prijs. Samen met rapper Diggy Dex sleept hij in 2016 niettemin eindelijk een Buma NL award in de wacht in de categorie Meest Succesvolle Single Populair voor de single Treur Niet (Ode Aan Het Leven).
20:55- 21:40